Schilderen in Castilla                         La Mancha

 

       Het land van Don Quichot                                      en Sancho Panza


Er is geen andere plek op de wereld, die dankzij de literatuur zo bekend is als Castilla-La Mancha.
Wie kent niet het wereldberoemde boek van Cervantes "De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha"

Wij zullen verschillende plekken op de route van Don Quichot bezoeken en daar schilderen, o.a. de beroemde molens van Campo de Criptana.

In het prachtige Toledo, ooit de hoofdstad van Spanje gaan wij een culturele wandeling maken door deze historische stad en bezichtigen daar o.a. de meest beroemde gotische Kathedraal (1227-1493) van Spanje, een antieke joodse wijk, het Moorse atelier (een museum met Arabische kunst) of Casa Museo del Greco met schilderijen van beroemde schilders.

Daar schilderen wij het uitzicht op de stad en op de rivier de Tajo (de Taag) die rondom Toledo slingert.

Ook bezoeken wij bijv: middeleeuwse dorpen, (Tembleque), natuurreservaten waar de meest bijzondere vogelsoorten voorkomen,  monumenten en enkele van de vele kastelen.

In Villacañas nemen wij een kijkje in antieke 'Silos' (grondwoningen)...... en proeven wij wijn in een bodega. Zie programma.

U verblijft op een karakteristiek landgoed mat zwembad, omgeven door olijf- en wijngaarden.   Alle slaapkamers zijn voorzien van airconditioning.

We verwennen u met verrassende avonden met wijnen, kaas en lekkernijen en veel andere specialiteiten van deze Spaanse streek die aan huis bereid worden door een plaatselijke kok.

Meer informatie kunt u vinden in info/prijzen.

Voor aanmeldingen click hier

Heeft u vragen..... neem contact. We horen graag van u.


      Contactformulier:

 E-mailen
Bellen